uvedba nočnega varnostnika
5 posters
Stran 1 od 1
uvedba nočnega varnostnika
1.zanima me kaksna skoda se je postorila da imamo sedaj nočnega varnostnika?
2. glede na to da imamo sedaj varnostnika ali to pomeni da za vse poskodbe ki se zgodijo on odgovarja saj le tega ni preprecil?
2. glede na to da imamo sedaj varnostnika ali to pomeni da za vse poskodbe ki se zgodijo on odgovarja saj le tega ni preprecil?
ashrack- Začetnik
- Število prispevkov : 12
Registration date : 03/01/2008
Re: uvedba nočnega varnostnika
oprostite izrazu ampak uvedba varnostnilka je prvidan prinesla kurcevo prazno dezurno lozo!!!!!
in cefurji so opet prisli v dom
ne se hecat, kdor koli je uvedel varnostnike!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
in cefurji so opet prisli v dom
ne se hecat, kdor koli je uvedel varnostnike!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mislim, da je uvedba nočnih varnostnikov popoln nesmisel, še posebej to, da se jih uvede enostransko s strani vodstva doma brez kakršnegakoli posvetovanja z ostalimi ali pa glasovanja o tej zadevi kar je popolnoma nedopustno in si zasluži ogromno kritiko. moje osebno mnenje je, da jih ne potrebujemo, tudi samemu mi ni do tega, da bi vsak mesec plačeval večji znesek na položnici zaradi tega, ker naj bi t.i. 'čefurji' delali probleme v prvem nadstropju. ni pošteno, da se glede na to uvajajo varnostniki na račun celotnega doma, če rabi prvo nadstropje varnostnike naj si jih tudi samo plača. še enkrat pa poudarjam, da v primeru, ko bi ta odločitev bila sprejeta s strani vseh stanovalcev ne bi imel nič proti saj bi se izoblikovala skozi argumente in bila soglasno sprejeta z vidika celotnega doma, v situaciji kakršna je sedaj pa je popolnoma nedopustna in neutemeljena. v upanju na pojasnila glede celotne situacije, lep pozdrav
Rocky Balboa- Super star
- Število prispevkov : 128
Registration date : 23/11/2007
haaaaaalo?
pa kakvi varnostniki? jast ne rabim varnostnikov in jih tud nočem...čefurji so itq moji prijatelji.se strinjam z rocky-jem (čepraw je njegovo razmišljanje vedno napačno in zmotno), da je bla ta odločitev prehitra in samosvoja. prejšnja stanarina, ko smo še imeli varnostnike na začetku, je bila koliko? okrog 20€ več...? bo tudi zdaj 20€ višja stanarina?
pa kakvi varnostniki? jast ne rabim varnostnikov in jih tud nočem...čefurji so itq moji prijatelji.se strinjam z rocky-jem (čepraw je njegovo razmišljanje vedno napačno in zmotno), da je bla ta odločitev prehitra in samosvoja. prejšnja stanarina, ko smo še imeli varnostnike na začetku, je bila koliko? okrog 20€ več...? bo tudi zdaj 20€ višja stanarina?
šerif konjević je car- Super star
- Število prispevkov : 155
Registration date : 19/11/2007
Odgovor
Pozdravljeni!
Kot ste ugototvili, se je od konca 20.6. do konca meseca junija uvedla varnostna služba med 23.00 in 7.00 v Domu FDV.
Stvar ni bila predmet glsovanja in posvetovanj, ker se je uvedla z UREDBO s strani Uprave ŠD.
Razlogi;
- nezaklepanje vhodnih vrat v nočnem času (med 22.00 in 6.00 uro)
- kraja ključev dežurne lože (osumljeni so nepovabvljeni gosti z Zaloške c.)
- uriniranje po 6. nadstropju pred 2 mesecema
- varnost stanovalcev doma
- nevarnost dežurnih študentov in nemoč ob ukrepanju v nočnem času.
Stvar bo stala okoli 2,5€/stanovalca za ta mesec, v mesecu avgustu ali septembru pa lahko pričakujete polovico vsote povrnjeno na položnici, ker ste za čas, ko imamo varnostno službo, že plačali za študentsko dežurstvo (ki pa jih ni). Dogovarjamo se tudi, da bi del varnostne službe plačevala Rožna, ker nismo stanovalci povsem (SPLOH) krivi za stanje, ki ga imamo.
Varnostna služba bo čez poletje ostala le v primeru novih nočnih obiskov in je ZAČASNA. Če pa bo tu dlje, pa moram poudariti, da se julija, avgusta in septembra dežurstva ne plačujejo s strani študentov!
Glede očitkov, da se uvaja varnostna služba zaradi prvega nadstropja, moram povedati, da varnostna služba ni tam kjer je zaradi mene, namestnice in najinih sosedov. Tudi osebno me ni strah. Naj povem, da so pred mesecem in pol "neznanci" urinirali po vratih v 6.nadstropju.
Gre se za varnost 289 ljudi - tu ne bomo debatirali o 1,5€.
Sicer pa sem informacijo o nekorektnem varovanju Varnosti Maribor že posredoval Upravi. Če se bo nekorektnost nadaljevala, predlagam da isto storite tudi ostali (več nas mori, bolj se nas sliši).
Upam, da sem pojasnil nejasnosti. Želim vam lepo poletje in mirne noči!
Simon
p.s.vseeno se zaklepajte - tudi v 3. ali 5. nadstropje lahko ponoči kdo "preverja" ali je vaš apartma zaklenjen.
Kot ste ugototvili, se je od konca 20.6. do konca meseca junija uvedla varnostna služba med 23.00 in 7.00 v Domu FDV.
Stvar ni bila predmet glsovanja in posvetovanj, ker se je uvedla z UREDBO s strani Uprave ŠD.
Razlogi;
- nezaklepanje vhodnih vrat v nočnem času (med 22.00 in 6.00 uro)
- kraja ključev dežurne lože (osumljeni so nepovabvljeni gosti z Zaloške c.)
- uriniranje po 6. nadstropju pred 2 mesecema
- varnost stanovalcev doma
- nevarnost dežurnih študentov in nemoč ob ukrepanju v nočnem času.
Stvar bo stala okoli 2,5€/stanovalca za ta mesec, v mesecu avgustu ali septembru pa lahko pričakujete polovico vsote povrnjeno na položnici, ker ste za čas, ko imamo varnostno službo, že plačali za študentsko dežurstvo (ki pa jih ni). Dogovarjamo se tudi, da bi del varnostne službe plačevala Rožna, ker nismo stanovalci povsem (SPLOH) krivi za stanje, ki ga imamo.
Varnostna služba bo čez poletje ostala le v primeru novih nočnih obiskov in je ZAČASNA. Če pa bo tu dlje, pa moram poudariti, da se julija, avgusta in septembra dežurstva ne plačujejo s strani študentov!
Glede očitkov, da se uvaja varnostna služba zaradi prvega nadstropja, moram povedati, da varnostna služba ni tam kjer je zaradi mene, namestnice in najinih sosedov. Tudi osebno me ni strah. Naj povem, da so pred mesecem in pol "neznanci" urinirali po vratih v 6.nadstropju.
Gre se za varnost 289 ljudi - tu ne bomo debatirali o 1,5€.
Sicer pa sem informacijo o nekorektnem varovanju Varnosti Maribor že posredoval Upravi. Če se bo nekorektnost nadaljevala, predlagam da isto storite tudi ostali (več nas mori, bolj se nas sliši).
Upam, da sem pojasnil nejasnosti. Želim vam lepo poletje in mirne noči!
Simon
p.s.vseeno se zaklepajte - tudi v 3. ali 5. nadstropje lahko ponoči kdo "preverja" ali je vaš apartma zaklenjen.
Sims- Mojster
- Število prispevkov : 107
Registration date : 21/11/2007
jaz cisto pozdravljam zacasnega varnostnika samo da bo res opravljal svoje delo.
ashrack- Začetnik
no simon, to pa postavi stvari v cisto drugo luc, hvala za pojasnila, lp
Rocky Balboa- Super star
- Število prispevkov : 128
Registration date : 23/11/2007
Ali sedaj ko imamo "profesionalnega" jedaca krofov, mislim varnostnika, ali to pomeni da on odgovarja za vse morebitne skode ki bi se zgodile med njegovim delom?
ashrack- Začetnik
ashrack je napisal/a:Ali sedaj ko imamo "profesionalnega" jedaca krofov, mislim varnostnika, ali to pomeni da on odgovarja za vse morebitne skode ki bi se zgodile med njegovim delom?
ashrack, na vprašanje ti ne znam povedati odgovora. sliši se sicer logično, vendar pa tudi prej dežurni študenti niso odgovarjali za škodo, ki je nastajala. Bom se pozanimal in ti sporočim v nekaj dneh.
Sicer pa se s ponedeljkom zaključi dežurstvo profesionalcev - potem pa dežurajo študenti preko pogodbe sklenjene z upravo.
Kar se tiče (ne)dela varnostnikov Varnosti Maribor, pa moram še enkrat poudariti, da sem z njimi resno razočaran nad njihovo profesionalnostjo in delu, ki so ga dolžni izvajati. (Takle mamo...)
lp
simon
Sims- Mojster
- Število prispevkov : 107
Registration date : 21/11/2007
Stran 1 od 1